PaperDekho

Current Affairs Quiz of 9-10 January 2016


1. The IFSC Banking Units (IBUs) are allowed to open which of the following types of bank accounts?
Ans-Foreign currency current accounts
2. Who was appointed as Chairman of Competition Commission of India (CCI) ?
Ans- Devender Kumar Sikri
3. Who was honoured with the ‘Bulandh Bharath’ Award for his exemplary contributions towards nation building ?
Ans-GMR Group Chairman G.M. Rao
4. Who was reappointed as as Deputy Governor of Reserve Bank of India (RBI) ?
Ans- Dr Urjit R . Patel
5. Who was named as the Prime Minister of Burkina Faso ?
Ans-Economist Paul Kaba Thieba
6. Who have won the 2016 WTA Brisbane International Tennis trophy in the women’s doubles category ?
Ans- Sania Mirza and her Swiss partner Martina Hingis
7. Who is the first Indian to win a People’s Choice Awards?
Ans-Priyanka Chopra
8. On which date, Pravasi Bharatiya Divas (PBD) is celebrated in India?
Ans-January 9
9. Who has been conferred with the Central Banker of the Year Award (Global and Asia Pacific) for year 2016 ?
Ans- Reserve Bank of India (RBI) Governor Raghuram Rajan
10.Who is the new brand ambassador of the Centre's Incredible India campaign ?
Ans-Amitabh Bachchan .








Comments