PaperDekho

Percentage Question Exam Quiz


1.  Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. What are the marks obtained by them?
A) 42, 36
B) 44, 39
C) 42, 33
D) 44, 37
E) None of these.
 
2. A fruit seller had some oranges. He sells 40% oranges and still has 420 oranges. How many oranges he had originally?
A) 690
B) 700
C) 720
D) 745
E) None of these.
 
3.  A batsman scored 110 runs which included 3 boundaries and 8 sixes. What percent of his total score did he make by running between the wickets?
A) 45(6/11) %
B) 45(7/11) %
C) 45(5/11) %
D) 46(5/11) %
E) None of these.
 
4.  In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, what was the number of valid votes that the other candidate got?
A) 3690
B) 2700
C) 5720
D) 4745
E) None of these
 
5.  A student has to obtain 33% of the total marks to pass. He got 125 marks and failed by 40 marks. The maximum marks are
A) 600
B) 700
C) 520
D) 500
E) None of these.
 
6. A housewife saved Rs. 2.50 in buying an item on sale. If she spent Rs. 25 for the item, approximately how much percent she saved in the transaction ?
A) 6 %
B) 7 %
C) 10 %
D) 9(1/11) %
E) None of these.
 
7. A pipe X is 30 meters and 45% longer than another pipe Y. find the length of the pipe Y?
A) 600/29 meter
B) 37.25 meter
C) 20 meter
D) 50 meter
E) None of these.
 
8. On my sister’s 15th birthday, she was 159 cm in height, having grown 6% since the year  before. How tall was she the previous year ?
A)156 cm
B) 150 cm
C) 155 cm
D) 172 cm
E) None of these
 
9. Sumit got 30% of the maximum marks in an examination and failed by 10 marks. However, Sujith who took the same examination got 40% of the total marks and got 15 marks more than the passing marks. What were the passing marks in the examination?
A) 96 
B) 150
C) 75 
D) 85 
E) None of these
 
10. 30% of the men are more than 25 years old and 80% of the men are less than or equal to  50 years old. 20% of all men play football. If 20% of the men above the age of 50 play football, what percentage of the football players are less than or equal to 50 years?
A) 60 %
B) 50%
C) 80 % 
D) 85 %
E) None of these
 
 
Answers:

1. C
2. B
3. C
4. B
5. D
6. D
7. A
8. B
9. D
10.C







Comments